Annons
Nyheter

Trumps första fru har avlidit

Ivana Trump, den första frun till USA:s expresident Donald Trump, har avlidit. Det meddelar Donald Trump på sociala medier.
Den förra jetsetfrun, modellen och affärskvinnan blev 73 år.
USA • Publicerad 14 juli 2022
Ivana Trump 2016. Arkivbild.
Ivana Trump 2016. Arkivbild.Foto: Michael Zorn/AP/TT
Ivana Trump poserar med den unge fastighetsutvecklaren Donald Trump, senare USA:s president, framför deras lyxjakt 1988.
Ivana Trump poserar med den unge fastighetsutvecklaren Donald Trump, senare USA:s president, framför deras lyxjakt 1988.Foto: Marty Lederhandler/AP/TT

"Jag är mycket ledsen över att meddela alla som älskade henne, och det är många, att Ivana Trump har avlidit i sitt hem i New York City", skriver han på plattformen Truth Social.

"Hon var en underbar, vacker, enastående kvinna, som hade ett fint och inspirerande liv. Hennes stolthet och glädje var hennes tre barn, Donald Jr., Ivanka, och Eric. Hon var så stolt över dem, precis som vi alla var så stolta över henne. Vila i frid, kära Ivana!", fortsätter Trump.

Annons

Även Ivana Trumps familj har gjort ett uttalande där de beklagar hennes bortgång. De beskriver Ivana Trump som en affärskvinna, en atlet och en strålande skönhet.

"Hon flydde från kommunism och omfamnade detta land. Hon lärde sina barn om kurage och tuffhet, medkänsla och beslutsamhet. Hon kommer att saknas djupt av sina tre barn och tio barnbarn", skriver familjen.

Ivana Trump föddes 1949 som Ivana Zelnickova i staden Gottwaldov i dåvarande Tjeckoslovakien. Paret Trump gifte sig 1977 och tillhörde New Yorks jetset under 1980- och 1990-talen, innan skilsmässan 1992.

Under senare år försonades de två, och talades enligt Ivana Trump vid en gång i veckan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons