Annons
Nyheter

"Trygg med att uppdragen inte kolliderar"

Magdalena Andersson ser inga problem med Stefan Löfvens nya uppdrag som pr-konsult.
Ekonomi • Publicerad 13 juni 2023
Magdalena Andersson och Stefan Löfven. Arkivbild.
Magdalena Andersson och Stefan Löfven. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Vi har alla lärt känna Stefan Löfven som en omdömesgill person. Jag är helt trygg med att han ser till att hans uppdrag inte kolliderar, säger S-ledaren till TT.

Före detta statsministern Stefan Löfven har fått jobb på pr-byrån Rud Pedersen. Där jobbar även före detta finansministern Anders Borg (M).

Annons

Samtidigt är Stefan Löfven fortfarande engagerad inom Socialdemokraterna, som ordförande för det Europeiska socialdemokratiska partiet.

TT: Det kan inte väcka frågor kring var hans lojalitet ligger?

– Det råder ingen tvekan om att hans lojalitet ligger hos Socialdemokraterna. Därför kommer han att säkerställa att de uppdrag han tar inte krockar med det, säger Magdalena Andersson.

Hon säger vidare att hon tycker det är bra att personer som "är något äldre" fortsätter att jobba och bidra till den ekonomiska utvecklingen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons