Annons

Turkisk protest – sagofestival får byta namn

Festival • Publicerad 3 januari 2020
Efter ett överklagande från ett företag i turkiska Antalya nekas en småländsk sagoberättarfestival och utbildningsverksamhet att använda namnet "Land of Legends". Arkivbild.
Efter ett överklagande från ett företag i turkiska Antalya nekas en småländsk sagoberättarfestival och utbildningsverksamhet att använda namnet "Land of Legends". Arkivbild.Foto: IHA/AP/TT

Risk för sammanblandning med en turkisk badanläggning gör att en sagoberättarfestival i Småland inte får kalla sig "Land of Legends".

Berättarnätet Kronoberg, som bland annat driver Sagomuseet i Ljungby, har registrerat det engelska namnet för att använda det för sin sagoberättarfestival och utbildningsverksamhet.

Annons

I ett första skede gav Patent- och registreringsverket (PRV) klartecken, under förutsättning av den bestämda artikeln, "the", inte användes framför "Land of Legends".

Men det beslutet har överklagats av ett turkiskt företag som driver en nöjes- och vattenpark i Antalya med samma namn. Efter en ny prövning har PRV kommit fram till att det finns risk för förväxling, rapporterar SVT Nyheter Småland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons