Annons
Nyheter

Turkiska anfall mot syriska gränsposteringar

Turkiet har genomfört flera flyganfall mot en syrisk militärpostering vid gränsen mellan de två länderna, och dödat minst 17 soldater, enligt Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Syrien • Publicerad 16 augusti 2022
Turkiska stridsflygplan. Arkivbild.Foto: Nedim Enginsoy/AP/TT

Det är oklart om de dödade soldaterna ingick i de kurdiska styrkorna eller om de är knutna till den syriska regimen, enligt SOHR. Den statliga syriska nyhetsbyrån Sana rapporterar att tre syriska soldater dödades och sex skadades.

Syriska regimsoldater har posterats ut i kurdiskkontrollerade områden som led i en överenskommelse för att stoppa turkiska offensiver mot de kurdiska styrkorna.

Annons

Flyganfallet följde på uppblossade stridigheter under natten mellan turkiska soldater och Syriens demokratiska styrkor (SDF), som domineras av den kurdiska YPG-milisen. Turkiets försvarsdepartement uppger att kurdiska styrkor då anföll inne på turkisk mark och dödade en turkisk soldat, samt att "13 terrorister" dödats i vedergällningsattacker.

Turkiet har trappat upp attackerna mot kurdiskkontrollerade områden i Syrien sedan i mitten av juli, då ett möte med Ryssland och Iran inte ledde till att Turkiet fick grönt ljus för en ny offensiv mot kurder i Syrien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons