Annons
Nyheter

Tusentals nya coronafall i Chile

Ytterligare nästan 7 000 personer har bekräftats smittade av det nya coronaviruset i Chile. Landets nya hälsominister tror situationen förbättras först i augusti.
Chile • Publicerad 15 juni 2020
En patient med andningsproblem får hjälp av en vårdarbetare på ett sjukhus i Chiles huvudstad Santiago. Bilden är tagen i fredags.
En patient med andningsproblem får hjälp av en vårdarbetare på ett sjukhus i Chiles huvudstad Santiago. Bilden är tagen i fredags.Foto: Esteban Felix/AP/TT

Chiles regering kommer att lägga till fall som troligtvis orsakats av covid-19 till den officiella dödssiffran, meddelar landets nya hälsominister Enrique Paris.

Han tillträdde i helgen sedan föregångaren Jaime Mañalich fått mycket kritik från bland andra oppositionspolitiker och medicinska experter.

Annons

I en intervju med tidningen La Tercera säger Paris att han tror att coronasituationen kommer att vara som värst i juni.

– De två första veckorna i juli tror jag att vi kommer att få se höga tal. Jag tror att först i augusti, om Gud vill, så kommer vi se ansträngningarna från karantänen bära frukt, om människor följer dem, säger han.

Trots att hela huvudstaden Santiago sattes i karantän för en månad sedan har antalet nya fall av smittade ökat kraftigt. Sedan i fredags är städerna Valparaiso och Viña del Mar också nedstängda.

Chile har officiellt drygt 3 300 dödsfall, och nästan 175 000 bekräftat smittade. Men enligt journalistnätverket Ciper har Chile uppgett för Världshälsoorganisationen att det verkliga dödstalet egentligen är över 5 000.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons