Annons
Nyheter

Två åtalas efter mord i frisörsalong

Skyttarna rusade in i frisörsalongen genom en bakdörr och sköt ihjäl sitt offer från nära håll.
Nu åtalas två män misstänka för inblandning i mordet i Göteborg i fjol.
"Det är en brutal avrättning", säger utredningsledaren Stefan Olofsson.
Brott • Publicerad 14 november 2022
Skottlossningen inträffade i Högsbo i Göteborg, i juli 2021.
Skottlossningen inträffade i Högsbo i Göteborg, i juli 2021.Foto: Adam Ihse / TT

Mordoffret, en man i 25-årsåldern, besökte salongen för att bli klippt när de båda maskerade männen rusade in i lokalen och avlossade flera skott.

Mordet fångades på en övervakningsfilm, som bland annat visar att de båda skyttarna var maskerade och hade varsin pistol i händerna.

Annons

Nu åtalas två män, 19 respektive 20 år gamla, misstänkta för att ha varit inblandade i mordet, som skedde i Högsbo i Göteborg, mitt på eftermiddagen den 9 juli förra året.

"Offret skjuts bakifrån på nära håll. Det är en brutal avrättning och uppenbart att gärningsmännen inte bryr sig om att andra personer i offrets närhet kan träffas av skotten", säger Stefan Olofsson, utredningsledare polisen i Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

Ytterligare misstänkt

Den 19-årige mannen misstänks vara en av de båda skyttarna, medan 20-åringen åtalas misstänkt för medhjälp till mord, uppger polisen.

Den misstänkte skytten åtalas utöver för mord även för mordförsök mot frisören som höll på att klippa mordoffret och grovt olaga hot mot en annan kund.

Den andre skytten har inte identifierats. En person har varit misstänkt under utredningen, men brottsmisstankarna lades ner på grund av brist på bevis.

Eldade kläder

Skyttarna försvann efter mordet in i ett skogsparti. Avgörande för utredningen blev ett larm om en mindre brand i närheten lite senare.

"Vi hittar tygrester från kläder som har eldats upp. Trots att det bara finns en liten mängd förkolnade tygbitar kvar lyckas forensikerna hitta dna på resterna av en luvtröja. Det är den mordmisstänkte 19-åringens dna vi hittar på kläderna som vi menar har använts vid mordet", säger Stefan Olofsson.

Enligt polisen har mordet tydliga kopplingar till gängkonflikterna i sydvästra Göteborg.

"Den som mördats har tidigare ingått i det nätverk som de nu misstänkta tillhör", säger lokalpolisområdeschefen Christian Nylén.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons