Annons
Nyheter

Två av tio svenskar har handlat på Amazon

Efter drygt ett år har fortfarande bara två av tio svenskar handlat på Amazons svenska webbplats.
Ekonomi • Publicerad 15 december 2021
Amazon har haft en hel del utmaningar med sin svenska sajt. Arkivbild.
Amazon har haft en hel del utmaningar med sin svenska sajt. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Det visar en ny rapport från Ekonomihögskolan som gjorts tillsammans med undersökningsföretaget Norstat.

Andelen är samtidigt en fördubblad tillväxt i antal kunder sedan årsskiftet 2020/21.

Annons

"Amazon är speciellt starka bland den yngre befolkningen. Men sammantaget är det fortfarande svårt att bedöma hur framtidsutsikterna ser ut för Amazon.se både vad gäller marknadsandelar och när deras tillväxt kommer att landa i nivå med konkurrenterna", säger Johan Anselmsson, professor i marknadsföring i ett pressmeddelande.

I rapporten framgår att relativt få av de svarande kan tänka sig att rekommendera sajten till andra konsumenter eller kan tänka sig att handla där igen.

Rapporten ingår i ett pågående projekt som sedan lanseringen i oktober 2020 följer 1 000 olika svenskars attityd och beteende kopplat till Amazons svenska sajt. Studien bygger på totalt 12 000 svenskar via en webbpanel som i sin tur består av mer än 100 000 svenska deltagare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons