Annons

Misstänkt för Malmömord ska efterlysas

Brott • Publicerad 13 mars 2020
Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna i stadsdelen Holma i Malmö efter att en man i 25-årsåldern skjutits till döds på tisdagskvällen. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna i stadsdelen Holma i Malmö efter att en man i 25-årsåldern skjutits till döds på tisdagskvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män i 20-årsåldern har häktats misstänkta för mordet i Malmöstadsdelen Holma i tisdags. Den ena av dem är på fri fot och är därför häktad i sin utevaro. Åklagaren planerar att efterlysa honom internationellt.

Männen är misstänkta för mord och grovt vapenbrott.

Annons

Mannen som blev skjuten var i 25-årsåldern. Åklagare Sofia Syrén vill inte kommentera om han kände de misstänkta sedan tidigare eller vad hon tror om motivet. Mordet skedde på dagtid, vid 17-tiden på eftermiddagen, och flera personer fanns där.

– Det har funnits personer på platsen och det är flera som är hörda, säger åklagare Sofia Syrén till TT.

Två timmar efter dådet greps den ena misstänkta i samband med ett tillslag mot en lägenhet på Möllevången i Malmö.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons