Nyheter

Två döda i Lund – utreds som mord

Två personer – en man och en kvinna – har hittats döda i en lägenhet i Lund.
Polisen har inlett en förundersökning om mord.
Brott • Publicerad 2 april 2018
Polisen har inlett en förundersökning avseende mord vid en insats i en bostad i Lund.
Polisen har inlett en förundersökning avseende mord vid en insats i en bostad i Lund.Foto: Johan Nilsson/TT

De två döda är vuxna personer. I övrigt är polisen förtegen med detaljer. De kallades till bostaden vid 15-tiden på måndagen.

– Anhöriga har kommit till platsen under eftermiddagen, påträffat dem där och larmat polisen, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Efter ett par timmars insats vid bostaden meddelade polisen att de inlett en förundersökning gällande mord. Vad som föranleder fåordigheten och brottsmisstanken vill polisen inte förtälja. Det råder "mycket oklarheter", säger Anna Göransson:

– Det finns saker som gör att det finns en misstanke, men så länge vi inte vet måste vi utreda det som ett mord för att kunna ta till alla åtgärder som behövs.

Ett område runt bostaden har spärrats av och polisens tekniker och utredare har arbetat i bostaden under eftermiddagen. Det bedöms inte föreligga någon fara för allmänheten.

– För att få en helt tydlig bild av vad som har hänt så kommer vi vara avhängiga av olika resultat från olika utredningsåtgärder; teknisk utredning och rättsmedicinska undersökningar. Innan dess kan vi inte säga något med säkerhet.

Sent på kvällen var den tekniska undersökningen klar.

– Det är fortsatt avspärrat, och vi väntar på resultaten. Förundersökningen om mord kvarstår tills vidare, säger Göransson.

Martin Mederyd Hårdh/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.