Annons

Två döms till döden efter kyrkattack i Kairo

Egypten • Publicerad 12 maj 2019
Poliser spärrar av området kring kyrkan i södra Kairo efter attacken. Arkivbild från december 2017.Foto: Amr Nabil/AP/TT

Två män döms till döden och åtta andra till fängelse efter en attack vid en kyrka i Kairo.

Det var i december 2017 som en man först sköt ihjäl två personer i en butik i den södra delen av den egyptiska huvudstaden, för att sedan öppna eld vid entrén till en koptisk kyrka och döda sju församlingsmedlemmar och en polis.

Annons

Skytten och ytterligare en man, som ännu inte gripits, döms till döden av en särskild militärdomstol som instiftats under rådande undantagstillstånd. Två personer döms till livstids fängelse och resterande till fleråriga fängelsestraff av olika längd.

Terrorgruppen IS tog på sig ansvaret för attacken, som är en av flera jihadistiskt motiverade attacker mot den koptiska minoritetsgruppen i Egypten de senaste åren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons