Annons
Nyheter

Poliser förda till sjukhus efter biljakt

Brott • Publicerad 5 december 2020
Två poliser skadades i en biljakt under fredagskvällen. Arkivbild.
Två poliser skadades i en biljakt under fredagskvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två poliser har förts till sjukhus efter att deras bil kördes på under en polisjakt.

En patrull upptäckte en bil som bröt mot trafikreglerna under fredagskvällen på Djurgården i centrala Stockholm, men istället för att stanna försökte föraren i bilen köra ifrån patrullen som inledde en biljakt på förövaren.

Annons

– Mannen körde mycket vårdslöst genom att köra mot rött och i mycket hög fart, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Biljakten slutade med att mannen körde på en annan, stillastående polisbil och skadade de två poliserna som befann sig i bilen,

– Den här bilen ställde upp sig för att stoppa gärningsmannen. När de inser att han inte tänker stanna kör de undan, men han hinner köra in i dem. De är inte allvarligt skadade, men chockade, säger Mats Eriksson.

Även gärningsmannen, som är i 25-årsåldern, fördes till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad. Han misstänks nu för försök till grov misshandel och för att med uppsåt ha kört på polisbilen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons