Annons
Nyheter

Två döda i båtolycka utanför Strömstad

En man och en kvinna har dött i en båtolycka väster om Strömstad.
Enligt polisen handlar det om en segelbåt som tagit in vatten och sjunkit.
Olyckor • Publicerad 13 juli 2022
Räddningskrafter från både Sverige och Norge kallades in efter en båtolycka utanför Strömstad på onsdagen.
Räddningskrafter från både Sverige och Norge kallades in efter en båtolycka utanför Strömstad på onsdagen.Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/TT

Larmet om olyckan, i havet mellan Sverige och Norge väster om Strömstad, kom på onsdagsförmiddagen. Sedan en stor räddningsinsats, med helikoptrar och fartyg från både Sverige och Norge, dragits i gång hittades två livlösa personer i vattnet.

– Vi har hittat vrakdelar efter troligtvis en segelbåt och också hittat två personer i vattnet, sade Lina Toresson på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral till TT.

Annons

Senare på onsdagskvällen meddelar polisen att de två personerna, en man och en kvinna hemmahörande i Sverige, är avlidna. Mannen var norsk medborgare, enligt polisen.

Polisen uppger på sin webbplats att segelbåten misstänks ha tagit in vatten och sjunkit nordost om Koster.

– Det finns inga indikationer på att det var fler ombord än de två personerna, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Vad som orsakat olyckan är fortfarande oklart, polisen ska nu bland annat undersöka vrakdelar som bärgats.

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i sjötrafik samt vållande till annans död.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons