Annons
Nyheter

Män skadade i dåd på skola – ung man anhållen

Två män skadades lindrigt vid ett knivdåd på en skola i Vällingby i västra Stockholm. En man i övre tonåren är anhållen misstänkt för brottet.
– Lärarna tog med sig eleverna in i klassrummen så att ingen skulle bli skadad, säger Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisen.
Brott • Publicerad 3 maj 2023
Två män skadades lindrigt vid ett knivdåd på en skola i Vällingby i västra Stockholm.
Två män skadades lindrigt vid ett knivdåd på en skola i Vällingby i västra Stockholm.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Två män har skadats lindrigt i ett knivdåd i Vällingby. Även en misstänkt i övre tonåren är lindrigt skadad.
Två män har skadats lindrigt i ett knivdåd i Vällingby. Även en misstänkt i övre tonåren är lindrigt skadad.Foto: Johan Hallnäs/TT

Polisen larmades strax före klockan 13 på onsdagen om att en man med kniv tagit sig in på en skola i Vällingby.

En manlig anställd på skolan försökte stoppa den knivbeväpnade mannen, som enligt polisen är myndig men yngre än 20 år.

Annons

– Det rör sig om en person som inte hör till skolan, som med en kniv angrep personer. I samband med det skadades en vuxen man lindrigt, och eventuellt när mannen ingriper skadas även gärningsmannen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen fick ytterligare en man lindriga skador i samband med händelsen, då han skadade sin axel. Han behövde dock inte föras till sjukhus med ambulans. Den andre mannen – samt den misstänkte gärningsmannen – fick lindriga skärskador.

Fem målsägande

Knivmannen anhölls av åklagare under kvällen, enligt polisen. Han är misstänkt för grov misshandel, försök till grov misshandel, förberedelse till mord och grovt brott mot knivlagen.

Totalt har tre män och två kvinnor utsatts för brott i samband med händelsen. Enligt polisen utsattes inga barn för brott.

– Vem som har utsatts för vad har jag inga uppgifter om just nu, säger Daniel Wikdahl.

Flera vittnen

Flera personer bevittnade händelsen. Eleverna togs till sina klassrum och fick vänta där under hela händelseförloppet.

– Personalen agerade väldigt föredömligt och tog med sig alla eleverna in i klassrummen så att ingen skulle bli skadad, säger Sophia Jiglind.

Polisen ska höra fler personer som var på plats.

– Vi pratar med de inblandade och ser hur vi kan stötta framöver här, med tanke på att det är en väldigt obehaglig händelse. Det är ändå flera som har sett den här personen, säger Jiglind.

Vid 18-tiden hade polisen hävt samtliga avspärrningar vid skolan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons