Annons

16-åring död efter skottlossning

Två tonåringar skadades i en skjutning i Göteborg sent på onsdagskvällen. En av dem, en 16-årig pojke, avled strax därefter av sina skador. Polisen har jobbat intensivt under natten men har ännu ingen misstänkt gärningsperson.
Brott • Publicerad 12 mars 2020
En person har avlidit och en är skadad efter en skottlossning i Göteborg. Arkivbild.
En person har avlidit och en är skadad efter en skottlossning i Göteborg. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 16-årig pojke har avlidit efter en skottlossning i Biskopsgården i Göteborg, anhöriga är underrättade.

Ytterligare en person, i övre tonåren, fick föras till sjukhus med ambulans. Hon beskrivs ha lindriga skador. Det är oklart om hon har kunnat höras.

Annons

– Naturligtvis är det, om det inte redan är gjort, något som kommer att göras så fort det är möjligt, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Larmet om skottlossningen kom strax efter klockan 22 på onsdagskvällen och polisen uppger att flera skott ska ha avlossats.

Ytterligare två personer som befann sig på platsen har tagits in till förhör som vittnen, de är inte misstänkta för något.

Det är oklart om det fanns fler personer på plats vid tillfället, men ingen annan ska ha skadats.

Vid tvåtiden på natten pågick fortfarande ett intensivt utredningsarbete och platsen är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning. Polisen har påbörjat dörrknackning i området och försöker samla in iakttagelser och vittnesuppgifter.

Det är oklart om det har varit en eller flera gärningsmän, men förövaren kan ha tagit sig därifrån med bil. I nuläget finns dock ingen misstänkt.

– Vi söker i området med hund men det finns inte någon anträffad misstänkt, säger Anna Göransson.

Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp.

Johanna Engman/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons