unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Två vargar spårade tillsammans i Skåne

Tack vare det tunna snötäcket kunde vargarna spåras i fyra kilometer.
Tack vare det tunna snötäcket kunde vargarna spåras i fyra kilometer.
Foto: David Börjesson/länsstyrelsen i Skåne/TT

Länsstyrelsen i Skåne har i helgen spårat två vargar tillsammans i närheten av Kristianstad. Enligt länsstyrelsen är det första gången i modern tid som två vargar syns tillsammans i Skåne.

Förmodligen finns det just nu tre vargar i Skåne: en i trakterna kring Eslöv, som länsstyrelsen fått rapporter om, och paret i Kristianstadstrakten. Efter flera tips om två vargar tillsammans kunde länsstyrelsen i helgen bekräfta att det är ett par.

Det tunna snötäcket gjorde det möjligt att spåra vargarna i närmare fyra kilometer. Spårningen fortsätter nu för att ta reda på vilka individer det rör sig om, och vilket kön de har. Om vargarna visar sig ha olika kön är det inte omöjligt att det leder till vargetablering i Skåne.