Annons

Tvingade i pojke tvål så att han svimmade

Brott • Publicerad 11 maj 2019
Två skolpojkar åtalas för misshandel mot en annan elev. Arkivbild.
Två skolpojkar åtalas för misshandel mot en annan elev. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Två elever åtalas för misshandel på en annan elev på en högstadieskola i Bohuslän. De är misstänkta för att ha dragit in pojken på en toalett och hällt tvål i hans mun så att han svimmade, skriver .

Händelsen ska ha utspelat sig i slutet av januari i år. En lärare såg några elever brottas på golvet på en av skolans toaletter och en av pojkarna lämnades sedan där inne. När läraren öppnade dörren låg pojken på golvet och hulkade och var inte kontaktbar.

I förhör har pojken berättat att skolkamraterna först sagt att de skulle doppa hans huvud i toaletten men i stället hällde tvål i hans mun tills han svimmade. De två åtalade pojkarna nekar till brott. En av dem har dock bekräftat delar av händelseförloppet men säger att han inte märkte att den andra pojken svimmade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons