Annons
Nyheter

Tysk arbetslöshet ökar mindre än väntat

Ekonomi • Publicerad 1 juli 2020
Ytterligare 69|000 personer anmäldes arbetslösa i Tyskland i juni och arbetslöshetsnivån ligger nu på 6,4 procent. Arkivbild.
Ytterligare 69|000 personer anmäldes arbetslösa i Tyskland i juni och arbetslöshetsnivån ligger nu på 6,4 procent. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Tysk arbetslöshet steg i juni, men mindre än väntat.

Ytterligare 69 000 personer anmäldes arbetslösa, enligt säsongsjusterade officiella siffror, vilket fick arbetslöshetsnivån att stiga till 6,4 procent, från 6,3 procent månaden före.

Annons

Väntat var en ökning med 120 000 personer, enligt en Reutersenkät.

Totalt var 2,9 miljoner tyskar anmälda arbetslösa i juni.

Det ekonomiska institutet Ifo räknar nu med att landets ekonomi gradvis återhämtar sig och i slutet av 2021 är tillbaka på 2019 års nivåer.

Ifo räknar med att tysk BNP minskar med 11,9 procent under det andra kvartalet, jämfört med kvartalet före. Både under tredje och fjärde kvartalet väntas BNP öka igen.

På helåret räknar Ifo med att ekonomin krymper med 6,7 procent för att sedan växa med 6,4 procent 2021.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons