Annons
Nyheter

Tysk-fransk resa för kung Charles

Storbritannien • Publicerad 3 mars 2023
Kung Charles III och hans hustru, drottninggemål Camilla. Arkivbild.
Kung Charles III och hans hustru, drottninggemål Camilla. Arkivbild.Foto: Chris Jackson/AP/TT

Frankrike och Tyskland blir de två första länderna att ta emot Storbritanniens kung Charles III på ett officiellt statsbesök, meddelar Buckingham Palace.

Kungen och hans hustru drottninggemål Camilla åker den 26 mars till Paris och ska där träffa president Emmanuel Macron. Efter ett besök i Bordeaux åker kungaparet sedan till Berlin för ett möte med Tysklands president Frank-Walter Steinmeier.

Annons

"Besöken kommer att högtidlighålla Storbritanniens nära band med Frankrike och Tyskland och betona vår delade historia, kultur och värderingar. De ger också en möjlighet att se framåt och visa på de många sätt våra länder samarbetar", skriver Buckingham Palace i ett uttalande.

Resan blir även det första statsbesöket av en brittisk monark sedan 2015, när drottning Elizabeth gjorde sin sista officiella utlandsresa. Även då gick turen till Tyskland, och drottningen träffade bland andra dåvarande presidenten Joachim Gauck.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons