Annons
Nyheter

Tysk kannibal får livstid för dejtingmord

Tyskland • Publicerad 7 januari 2022
Polis söker med hund i nordöstra Berlin, i samband med att kvarlevor hittades i november 2020. Arkivbild.
Polis söker med hund i nordöstra Berlin, i samband med att kvarlevor hittades i november 2020. Arkivbild.Foto: Telenewsnetwork/dpa via AP/TT

En 42-årig man döms till livstids fängelse för ett uppmärksammat och makabert kannibalmord i Berlin.

Mannen greps i november 2020 efter att skelettdelar från en försvunnen man hade hittats i en park i de nordöstra delarna av den tyska huvudstaden.

Annons

Utredningen visade att 42-åringen, som är före detta lärare, hade haft kontakt med den andre mannen via en dejtingapp. När de träffades i 42-åringens hem drogades mannen, varpå han mördades och styckades för att mördaren skulle äta utvalda kroppsdelar.

I bostaden fann poliser blodspår, kvarlevor och verktyg som utgjorde tydliga bevis tillsammans med den kommunikation som männen hade haft.

Domaren i Berlindomstolen som fällde mannen noterade brottets särskilt svåra natur och beskrev det som ett sätt att uppfylla "kannibalistiska fantasier". 42-åringen har konsekvent nekat till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons