Nyheter

Tysk kannibal får livstid för dejtingmord

Tyskland • Publicerad 7 januari 2022
Polis söker med hund i nordöstra Berlin, i samband med att kvarlevor hittades i november 2020. Arkivbild.
Polis söker med hund i nordöstra Berlin, i samband med att kvarlevor hittades i november 2020. Arkivbild.Foto: Telenewsnetwork/dpa via AP/TT

En 42-årig man döms till livstids fängelse för ett uppmärksammat och makabert kannibalmord i Berlin.

Mannen greps i november 2020 efter att skelettdelar från en försvunnen man hade hittats i en park i de nordöstra delarna av den tyska huvudstaden.

Utredningen visade att 42-åringen, som är före detta lärare, hade haft kontakt med den andre mannen via en dejtingapp. När de träffades i 42-åringens hem drogades mannen, varpå han mördades och styckades för att mördaren skulle äta utvalda kroppsdelar.

I bostaden fann poliser blodspår, kvarlevor och verktyg som utgjorde tydliga bevis tillsammans med den kommunikation som männen hade haft.

Domaren i Berlindomstolen som fällde mannen noterade brottets särskilt svåra natur och beskrev det som ett sätt att uppfylla "kannibalistiska fantasier". 42-åringen har konsekvent nekat till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.