Annons
Nyheter

Tyska sexarbetare: "Öppna bordellerna"

Tyskland • Publicerad 12 juli 2020
Den gamla bordellen Hotel Luxor i Hamburg, Tyskland. Arkivbild.
Den gamla bordellen Hotel Luxor i Hamburg, Tyskland. Arkivbild.Foto: STR AP/TT

Hamburgs sexarbetare har gett sig ut på gatorna i protest emot att bordellerna i Tyskland ännu inte fått återöppna efter att ha stängts i samband med försök att stoppa coronaviruset. Butiker, restauranger och barer har öppnat igen i Tyskland, men alltså inte bordellerna – trots att de är lagliga i landet.

Sexarbetarna säger att de blir orättvist utsatta och berövade sin möjlighet till försörjning. En av demonstranterna bar ett plakat med texten "Det äldsta yrket behöver din hjälp", när hon satt i ett upplyst skyldfönster i Hamburgs bordelldistrikt.

Annons

Sexarbetarnas organisation varnar att nedstängda bordeller leder till att de prostituerade i stället gör sina affärer på gatan, vilket är både förbjudet, farligt och sämre ur smittohänseende.

"Prostitution innebär ingen större risk än andra yrken som inkluderar närkontakt, som massage eller skönhetsvård", skriver organisationen i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons