Annons

IIHF ställer in flera hockeyturneringar

Ishockey • Publicerad 2 mars 2020
IIHF:s ordförande René Fasel. Arkivbild.
IIHF:s ordförande René Fasel. Arkivbild.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Det internationella ishockeyförbundet IIHF meddelar att flera VM-turneringar ställs in på grund av coronaviruset. Det rör sig om fyra turneringar i de lägre divisionerna av herrarnas U18-VM och två turneringar i de lägre divisionerna av damernas senior-VM. Varken Damkronorna, som spelar B-VM i år, eller herrarnas U18-landslag, som spelar i toppdivisionen, spelar i de sex turneringar som påverkas av beslutet.

"Jag vill tacka den medicinska kommissionen för sin rekommendation efter de väldigt intensiva diskussioner vi hade under helgen", säger IIHF:s ordförande René Fasel till förbundets webbplats.

Annons

Fasel säger vidare att IIHF kommer att hålla fortsatt koll på virusutbrottets utveckling i förbundets medlemsländer.

Rättad: I en tidigare version fanns felaktiga uppgifter om U18-VM. Rätt är att det är lägre divisioner i U18-VM för herrar och VM för damer som påverkas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons