Annons

Uber-aktien rasar på New York-börsen

Ekonomi • Publicerad 13 maj 2019
Uber-aktien faller även andra handelsdagen på New York-börsen. Arkivbild
Uber-aktien faller även andra handelsdagen på New York-börsen. ArkivbildFoto: Mark Lennihan AP/TT

Amerikanska Uber, som säljer taxitjänster runt om i världen, faller cirka 10 procent i den inledande handeln på New York-börsen. Den nyintroducerade aktien, som började handlas för 45 dollar i fredags, kostar nu cirka 37:50 dollar.

När aktien började handlas i fredags föll den också, med nästan 8 procent.

Annons

Inför börsnoteringen sänkte Uber sin värdering två gånger på två månader sedan många investerare väckt frågor om bolagets förluster och lönsamhet.

Börsintroduktionen kommer i ett skakigt läge på världens börser, med utbredd oro för att handelskonflikten mellan USA och Kina ska spåra ur. Noteringen har även präglats av omfattande strejker där Uber-chaufförer i flera storstäder i USA krävt jobbgarantier, löner som går att leva på och ett tak för hur stor andel av intäkterna som Uber får plocka ut från chaufförerna.

Konkurrenten Lyft, som noterades på Nasdaq i slutet av mars, följer med nedåt och kostar nu under 50 dollar per aktie. Det kan jämföras med introduktionskursen på 72 dollar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons