Annons
Nyheter

Ulf Kristersson om Söders tweet: "Groteskt"

Riksdagsledamoten Björn Söders (SD) utspel om att Pride är kopplat till pedofili är "oacceptabelt, djupt förolämpande och fel", säger statsminister Ulf Kristersson i TV4:s Nyhetsmorgon.
Politik • Publicerad 5 augusti 2023
Statsminister Ulf Kristersson (M). Arkivbild.
Statsminister Ulf Kristersson (M). Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen/TT

– Det här är groteskt. Det är anklagelser som är oerhörda, säger M-ledaren.

I en tweet som nu är raderad anklagade Söder statsministern och talmannen för att "legitimera pedofili" genom att stötta Stockholm Pride.

Annons

Kristersson har inte fått någon ursäkt från Söder.

– Jag behöver ingen ursäkt. Men det är klart att såhär kan man inte uttrycka sig, man kan inte förolämpa människor med falska anklagelser på det här sättet.

Söders inlägg på X, tidigare Twitter, där han även nämnde utrikesminister Tobias Billström är borttagna.

– Det är väl ett litet tecken på att han själv också inser att det var fel, säger statsministern till TV4.

Däremot är ett annat inlägg kvar på X där Söder skriver att han står upp för att man ska få älska vem man vill, men att man inte ska blanda in barn och minderåriga.

Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson är inte imponerad av Kristerssons fördömande.

– Om det inte bara är tomma ord från Kristersson sida borde han bryta samarbetet med Sverigedemokraterna, snarare än som idag legitimera dem och se till att de får höga positioner i Sverige, säger hon till SVT från sin medverkan i Prideparaden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons