Annons
Nyheter

Stärkt börs efter USA-siffra

Stockholmsbörsen steg i torsdagens handel, i likhet med ledande Europabörser. Det breda OMXS-indexet stängde på plus 1,6 procent.
Börs • Publicerad 2 juli 2020
Bred uppgång på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Bred uppgång på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Uppgången stärktes efter färsk amerikansk jobbstatistik som visade på fler nya sysselsatta och en lägre arbetslöshet i juni, än månaden före.

Förhoppningar om ett vaccin mot covid-19 överskuggar också dystra rapporter om ökningar av antalet insjuknade i bland annat USA.

Annons

Uppgången var bred, bara ett av bolagen på finlistan OMXS30 backade. Vitvarujätten Electrolux ökade 4,2 procent, mest av storbolagen, följt av stålbolaget SSAB som lyfte 4,1 procent. Klädföretaget H&M steg 3,7 procent och Swedbank ökade 2,9 procent.

Låsföretaget Assa Abloy lyfte 2,3 procent efter en höjd köprekommendation och riktkurs från Deutsche Bank.

Tobaksbolaget Swedish Match, som steg kraftigt på onsdagen, åkte på en bakåtrekyl och aktien backade 2,5 procent.

Utanför OMXS30-listan rusade bioteknikbolaget Hansa Biopharma 32,7 procent efter nyheter om ett avtal om en ny global licens för ett av bolagets läkemedel.

Londonbörsens FTSE100-index gick upp 1,3 procent, Frankfurtbörsens DAX-index steg 2,9 procent och Parisbörsens CAC40-index ökade 2,5 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons