Annons

Atwoods uppföljare om Gilead blir tv-serie

Tv • Publicerad 5 september 2019
Elisabeth Moss och Ann Dowd i tv-serien "The handmaid's tale". Pressbild.
Elisabeth Moss och Ann Dowd i tv-serien "The handmaid's tale". Pressbild.Foto: George Kraychyk/Hulu/AP/TT

Amerikanska strömningstjänsten Hulu har köpt rättigheterna till romanen "Gileads döttrar", Margaret Atwoods ännu outgivna uppföljare till den moderna klassikern "Tjänarinnans berättelse", .

Hulu har redan sänt tre säsonger, och har aviserat att en fjärde är på gång, av serien "The handmaid's tale" som är baserad på "Tjänarinnans berättelse". Den handlar om det fiktiva landet Gilead, där kristna fundamentalister har tagit makten. Serien har vunnit elva Emmy sedan 2017 och har Elisabeth Moss i huvudrollen.

Annons

I Sverige visas "The handmaid's tale" på HBO Nordic.

Huruvida Hulu planerar att skapa en fristående serie av "Gileads döttrar" eller låta den bli en fortsättning på "The handmaid's tale" är ännu inte bestämt.

Endast den första säsongen av "The handmaid's tale" följer handlingen i "Tjänarinnans berättelse". Det som sedan följer har manusförfattarna själva diktat ihop, utan hjälp från Margaret Atwood, som nu alltså ger ut sin egen version av vad som hände sedan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons