Annons
Nyheter

Uppgång på Wall Street kom av sig

Börs • Publicerad 6 mars 2023
Blandat på New York-börserna. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP-TT

De amerikanska börserna inledde veckans handel i positiv anda, och Wall Streets ledande index steg alla tre. Men uppgången kom av sig och vid stängning hade tekniktunga Nasdaqs kompositindex till och med backat 0,1 procent. Det breda S&P 500-indexet och Dow Jones industriindex steg i stället lika mycket, 0,1 procent.

Den försiktiga handeln följde på en kraftig uppgång i fredags, som innebar att Wall Street då avslutade veckan på plus för första gången på en månad.

Annons

Trots Nasdaqs kräftgång fanns bland måndagens vinnare några av teknikbolagen, vars branschindex steg 0,5 procent. Indextunga Apple steg till exempel 1,9 procent.

Backade gjorde däremot bolag inom den så kallade sällanköpsvaruhandeln, där sektorindex gick ned 0,7 procent. Än mer tappade råvarusektorn: minus 1,7 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons