Annons

Bekräftat: Axnér ersätter Signell efter OS

Henrik Signell slutar som förbundskapten för de svenska handbollsdamerna och ersätts av Lugi-tränaren Tomas Axnér.
Handboll • Publicerad 3 mars 2020
Lugi-tränaren Tomas Axnér blir ny förbundskapten för handbollsdamerna. Arkivbild.
Lugi-tränaren Tomas Axnér blir ny förbundskapten för handbollsdamerna. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

De svenska handbollsdamerna kvalar till OS den 20-22 mars och har ett bra läge att ta sig till Tokyo. Under kvalet, och över ett troligt OS, leder Henrik Signell fortsatt landslaget. Hans kontrakt går ut efter OS och handbollsförbundet har valt att inte förlänga det. I stället blir det Tomas Axnér som tar över. 50-åringen har skrivit på ett kontrakt som löper över OS 2024.

– Jag har under de senaste åren funderat ganska mycket på att träna ett damlag och haft en del anbud, även från klubbar utomlands. När det här väl kom landade det ganska snabbt i att det här vill jag verkligen prova, säger han.

Annons

Axnér har tränat Lugis herrlag sedan 2012, med uppehåll under säsongen 2014-15. Han har aldrig varit tränare för ett damlag.

– Det är klart att det blir en stor omställning. Tiden är alltid begränsad också, det ska presteras fort och snabbt när man väl samlas. Jag kommer inte kunna jobba med talangutveckling som i Lugi. Samtidigt tror jag verkligen på att bygga relationer och komma med feedback på hur de ska utvecklas i vardagen i deras klubblag.

Axnér säger att han tycker att damlandslaget presterat på en jämn hög nivå, men att han ser utvecklingsområden framför allt fysiskt.

– Generellt sett är fysiken är extremt viktig och jag tror att vi behöver implementera ett driv att träna hårdare. Där ligger vi efter tycker jag om man tittar på internationell topphandboll.

Enligt P4 Skaraborgs uppgifter ska Signell ta över IFK Skövdes herrlag i högsta serien till nästa säsong efter Jonas Wille som går till danska Mors-Thy efter den här säsongen. Klubben har kallat till presskonferens på onsdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons