Annons
Nyheter

Uppgifter: Hemlig polisrapport läckt i Turkiet

Brott • Publicerad 15 september 2023
Läckan upptäcktes vid ett beslag mot en misstänkt person i Sverige, som kan kopplas till Foxtrotnätverket. Arkivbild.
Läckan upptäcktes vid ett beslag mot en misstänkt person i Sverige, som kan kopplas till Foxtrotnätverket. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

En hemlig rapport om det så kallade Foxtrotnätverket som svensk polis upprättade i april 2022 har läckt till kriminella kopplade till nätverket, skriver Aftonbladet.

Rapporten hade tidigare överlämnats till turkiska myndigheter, och en poliskälla säger till tidningen att man misstänker att läckan kan ha skett därifrån.

Annons

– Det är en stor skandal. Här lämnar man över information till Turkiet och så dyker det upp i kriminellas telefoner, säger personen.

Läckan upptäcktes vid ett beslag mot en misstänkt person i Sverige, som kan kopplas till Foxtrot.

I rapporten beskrivs nätverket och ett antal personer inom det, däribland gängledaren som kallas "kurdiska räven", som tros befinna sig i Turkiet.

– Effekten blir att de kriminella får veta vad polisen vet om dem. Och det är inte bra. Då förstår de hur polisen opererar mot dem, säger uppgiftslämnaren till Aftonbladet.

Foxtrotnätverket misstänks ligga bakom ett stort antal våldsdåd med dödlig utgång i Sverige.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons