Annons

Uppsala inrättar professur inom AI

Forskning • Publicerad 2 maj 2019
"Tänka fritt är stort men tänka rätt är större". Citat från hus på Uppsala Universitet. Arkivbild.
"Tänka fritt är stort men tänka rätt är större". Citat från hus på Uppsala Universitet. Arkivbild.Foto: FREDRIK PERSSON/TT

Uppsala universitet inrättar en professur inom artificiell intelligens (AI). Detta efter en donation av Kjell och Märta Beijers stiftelse med 15 miljoner kronor under fem års tid.

"Den innebär en kraftfull satsning på artificiell intelligens som ett verktyg för forskning inom naturvetenskap och teknik", säger Johan Tysk, vicerektor vid Uppsala universitet, i ett pressmeddelande.

Den nya professuren inrättas i samband med byggandet av det nya Ångströmlaboratoriet och den satsning på it-verksamheten inom naturvetenskap och teknikvetenskap som universitetet genomför i samband med detta. Tanken är att professuren ska fungera som ett stöd till dessa verksamheter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons