Annons
Nyheter

Blek start på börsveckan på Wall Street

Börs • Publicerad 8 augusti 2022
Det var en blandad inledning av handelsveckan på USA-börserna. Arkivbild.
Det var en blandad inledning av handelsveckan på USA-börserna. Arkivbild.Foto: Julia Nikhinson/AP/TT

USA-börserna vinglade hit och dit och slutade kring nollstrecket på måndagen, bland annat till följd av att investerarna inväntar nya inflationssiffror i veckan som kan ge en vägledning om eventuella räntehöjningar från den amerikanska centralbanken i september.

Det breda S&P 500 stängde på minus 0,1 procent. Dow Jones industriindex gick upp 0,1 procent medan det tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,1 procent.

Annons

Grafikkortstillverkaren Nvidia vinstvarnade och meddelade att bolagets omsättning för andra kvartalet väntas bli drygt en miljard dollar mindre än prognostiserat. Minskad försäljning av datorer och spelkonsoler är bidragande orsaker, enligt bolaget. Aktien föll med 6,3 procent.

Warner Bros Discoverys aktie fortsatte ned på måndagen, minus 3,9 procent, efter svaga kvartalssiffror som fick aktien att rasa i fredags.

Väntade skattelättnader av elfordon med anledning av att reformpaketet för klimatinvesteringar ser ut att gå igenom gav elbilstillverkaren Tesla en liten skjuts. Aktien steg med 0,8 procent. Även Netflix gick starkt, upp 3,0 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons