Annons

USA-kaptenen: "De där halvpoängen var enorma"

Europa leder Solheim Cup, men USA har medvind.
Amerikanskorna kvitterade första dagens två sista matcher på 18:e hålet.
Golf • Publicerad 13 september 2019
USA:s Jessica Korda och Lexi Thompson firar en viktig halvpoäng i bästbollen mot Carlota Ciganda och Bronte Law.
USA:s Jessica Korda och Lexi Thompson firar en viktig halvpoäng i bästbollen mot Carlota Ciganda och Bronte Law.Foto: Peter Morrison/AP/TT

Hon har lett USA till två raka segrar i Solheim Cup och hoppas göra det en tredje gång på skotska Gleneagles. Trots europeisk ledning 4,5–3,5 kunde Inkster inte klaga när första dagens spel skulle summeras, för det kunde mycket väl ha skiljt mer än en poäng inför fortsättningen.

– Att bara ligga under med en poäng, jag är väldigt nöjd med var vi är just nu, säger hon.

Annons

De två sista bästbollarna bjöd på stor dramatik på slutet. Carlota Ciganda och Bronte Law vann hål 15, 16 och 17 för att vända ett underläge till ledning inför sista hålet, men Lexi Thompson satte en birdie där och räddade en amerikansk halvpoäng i par med Jessica Korda.

Ännu tyngre för Europa var nästa birdiekvittering på 18:e hålet. Brittany Altomare (i par med Nelly Korda) ordnade den och fullbordade därmed en mäktig upphämtning mot Charley Hull och Azahara Muñoz, som förlorade de tre sista hålen.

– Vi är så klart lite besvikna över det, säger Europas kapten Catriona Matthew.

– Men Brittany gjorde en bra birdie. Det är inte så att vi tappade matchen på grund av dåligt spel – de gjorde birdies. Så vi är nöjda med att ha ledningen med en poäng.

Men det är USA som har momentum inför lördagsförmiddagens foursomespel på Gleneagles. Då får Anna Nordqvist chansen igen, medan Caroline Hedwall vilar efter svenskornas storförlust i fredagens bästboll. Nordqvist spelar ihop med nederländska rookien Anne van Dam och möter Morgan Pressel/Marina Alex.

Carl Göransson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons