Annons

USA öppnar för stridsplan till Turkiet

USA:s president Joe Biden kommer att träffa den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan under tisdagen för att diskutera Turkiets möjligheter att köpa amerikanska F16-stridsplan.
Inrikes • Publicerad 11 juli 2023
USA:s president Joe Biden ska träffa Turkiets president Recep Tayyip Erdogan på Natotoppmötet på tisdagen. De av turkarna åtråvärda F16-stridsplanen står på agendan, enligt medieuppgifter. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden ska träffa Turkiets president Recep Tayyip Erdogan på Natotoppmötet på tisdagen. De av turkarna åtråvärda F16-stridsplanen står på agendan, enligt medieuppgifter. Arkivbild.Foto: Made Nagi AP/TT

Det uppger USA:s nationelle säkerhetsrådgivare Jake Sullivan till Reuters, i samband med att Natotoppmötet i Vilnius startar.

– Han tänker gå vidare med försäljningen, säger Sullivan till nyhetsbyrån.

Annons

Han konkretiserar inte exakt när försäljningen kan gå igenom.

Försäljningen av F-16-plan till Turkiet har länge varit en omdebatterad fråga i USA. Flera tunga kongressledamöter har motsatt sig en sådan försäljning till Ankara av oro för hur landet ska använda stridsplanen mot sina grannländer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons