Annons

Utredare vill stänga av City från CL

Fotboll • Publicerad 13 maj 2019
Premier League-vinnaren Manchester City kan bli avstängd från Champions League.
Premier League-vinnaren Manchester City kan bli avstängd från Champions League.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Utredarna av den nyblivna Premier League-vinnaren Manchester Citys påstådda brott mot Uefas finansiella regler väntas föreslå att City stängs av från spel i Champions League, uppger New York Times.

Enligt den amerikanska tidningen väntas utredningsgruppen föreslå minst en säsongs avstängning från det internationella cupspelet.

Annons

I början av mars beslutade Uefa om en utredning av Manchester City och de påstådda brotten mot det europeiska fotbollsförbundets regelverk kring hur klubblag finansierar sin verksamhet, så kallade Financial Fair Play.

Den tyska tidningen Der Spiegel har publicerat läckta mejl som gör gällande att shejk Mansour, klubbens ägare, på olika sätt skjuter in mer pengar i klubben än vad regelverket tillåter.

Manchester City har tidigare avfärdat anklagelserna som substanslösa. På söndagen blev det klart att City tog hem den engelska ligan Premier League för andra året i följd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons