Annons
Nyheter

Utredning växer mot bedrägerimisstänkt jurist

Brott • Publicerad 18 juli 2023
Utredningen växer mot den jurist som bland annat misstänks för att ha lurat till sig ett arv av en demenssjuk kvinna. Arkivbild.
Utredningen växer mot den jurist som bland annat misstänks för att ha lurat till sig ett arv av en demenssjuk kvinna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Utredningen växer mot den jurist i Malmö som misstänks för att ha förmått äldre och demenssjuka klienter att skriva på gåvobrev till honom, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Det har tillförts nya brottsmisstankar hela tiden. Det är över 30, säger Lars Olson, chefsåklagare till SVT Nyheter Skåne.

Annons

Juristen är sedan i maj häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri. Han är även misstänkt för flera andra fall av bedrägeri och bokföringsbrott.

I takt med att nytt material kommer in och nya beslag görs växer brottsutredningen. Åklagaren hoppas dock på att kunna väcka åtal till hösten.

I nuläget finns tolv målsägande i utredningen.

– Men det kommer att bli ännu fler som på olika sätt drabbats, säger åklagaren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons