Annons

Utredningen inte klar ett år efter Salas död

Det har nu gått ett år sedan fotbollsanfallaren Emiliano Sala omkom i en flygolycka över Engelska kanalen.
Och ännu är inte utredningen om vad som orsakade kraschen klar.
Fotboll • Publicerad 21 januari 2020
En Nantes-supporter med en fotbollstidning vars omslag pryds av Emilano Sala. Arkivbild.
En Nantes-supporter med en fotbollstidning vars omslag pryds av Emilano Sala. Arkivbild.Foto: David Vincent/AP/TT

"Utredningen är långt framskriden och tanken är att publicera den slutgiltiga rapporten i slutet av mars", skriver de brittiska flygincidentsutredarna i AAIB i ett uttalande.

Salas familj ska ha en privat minnesstund för att markera årsdagen för 28-åringens död. Familjens advokat säger att det primära för familjen nu är att få reda på sanningen om vad som hände.

Annons

Argentinaren var på väg i ett mindre privatplan från Nantes, där han spelat, till sin nya klubb i Cardiff när planet störtade.

Klubbarna strider fortfarande om övergångssumman på motsvarande cirka 185 miljoner kronor. Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har beordrat Cardiff att göra den första överenskomna betalningen till Nantes på motsvarande 63 miljoner kronor. Den walesiska klubben vill inte alls betala någon övergångssumma och har överklagat till idrottens skiljedomstol Cas. Beslutet i Cas väntas först i juni.

Cardiffs supportrar ska ha en minnesceremoni för Sala under tisdagen och Nantes ska hedra sin förra spelare i samband med söndagens match mot Bordeaux, där Sala också har spelat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons