Annons

Utskälld skidkongress i Pattaya skjuts upp

Skidor • Publicerad 27 mars 2020
Internationella skidförbundets kongress i Pattaya skjuts upp. Förbundet har tidigare fått hård kritik för valet att lägga kongressen i den thailändska staden Pattaya. Arkivbild.
Internationella skidförbundets kongress i Pattaya skjuts upp. Förbundet har tidigare fått hård kritik för valet att lägga kongressen i den thailändska staden Pattaya. Arkivbild.Foto: Nicole Evatt/AP/TT

Internationella skidförbundets hårt kritiserade kongress i Pattaya, Thailand, skjuts upp på grund av coronapandemins spridning i världen. Kongressen var planerad till slutet av maj och när eller var den kommer att hållas är ännu inte bestämt.

Att den årliga kongressen i år hålls i Pattaya, en stad känd för sin sexhandel, är något som kritiserats från flera håll.

– Vi gillar inte det här beslutet. Pattaya är en ort som ofta bland annat förknippas med sexhandel och det är inte något som vi vill att skidsporten ska förknippas med. Nu är det en kongress, ett möte och en arbetssituation där orten inte ger några bra associationer, sade Karin Mattsson, ordförande för Svenska skidförbundet till TT i fjol.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons