Annons
Nyheter

Uzbekistan tillåter Twitter igen

Uzbekistan • Publicerad 1 augusti 2022
Twitter, nu åter tillåtet i Uzbekistan. Arkivbild.
Twitter, nu åter tillåtet i Uzbekistan. Arkivbild.Foto: Gregory Bull/AP/TT

Uzbekistan lättar på förbudet mot ett antal sociala medier. Twitter, meddelandeappen Wechat och den populära ryska plattformen Vkontakte (VK) ska efter mer än ett års förbud åter få användas i landet.

De omkring 35 miljoner invånarna stoppades från plattformarna efter att regeringen ansett att de brutit mot en inhemsk lag som anger att all personlig data måste lagras inom landets gränser.

Annons

Men från måndagen ska även uzbekerna få twittra och den statliga myndighet som handhar cyberärenden skriver i ett uttalande att "blockeringar skadar bara utvecklingen".

Uzbekistan uppger att man även för förhandlingar med Tiktok om att öppna sina kanaler för appen, som officiellt också är förbjuden i landet men trots det ska vara populär bland unga uzbeker.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons