Annons
Nyheter

V och KD lägger gemensamt förslag

Politik • Publicerad 9 juni 2020
Partiledarna för Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, och Kristdemokraterna, Ebba Busch, fotograferas i samband med en partiledardebatt om EU i riksdagen. Arkivbild.
Partiledarna för Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, och Kristdemokraterna, Ebba Busch, fotograferas i samband med en partiledardebatt om EU i riksdagen. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Vänsterpartiet och Kristdemokraterna gör gemensam sak, och föreslår ett krisstöd till civilsamhällets organisationer i riksdagens finansutskott.

Det är ovanligt att de två partierna samarbetar på det här sättet i en fråga.

Annons

– Jag hoppas och räknar med att andra också bör se det här behovet och därmed ansluter sig till initiativet. I bästa fall hoppas jag ju att det blir ett enigt utskott, säger Ali Esbati, talesperson för V i arbetsmarknadsfrågor, till Sveriges Radio Ekot..

Förslaget ligger på 200 miljoner kronor, samt möjligheten för organisationer att kunna få banklån med statliga garantier.

– Man behöver göra det här riktat, specifikt och mycket större, så att civilsamhället kan känna trygghet och framtidstro, säger ekonomiske talespersonen Jakob Forssmed (KD) till Ekot.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons