Annons
Nyheter

Varannan väljare: Regeringen har svikit löften

Mer än varannan väljare anser att regeringen inte levt upp till sina vallöften. Främst när det gäller bensin- och elpriset, enligt .
Politik • Publicerad 7 december 2022
Regeringen har bara suttit knappt två månader, men redan anser väljarna att de svikit löften. Arkivbild.
Regeringen har bara suttit knappt två månader, men redan anser väljarna att de svikit löften. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Inför valet utställde regeringen konkreta, siffersatta löften om prissänkningar på drivmedel och kompensation till elkunder. På inget av dessa områden har regeringen levererat vad som utlovades.

53 procent svarar i undersökningen att de styrande partierna (M, KD, L tillsammans med SD) bara i liten utsträckning lever upp till de löften som de gav före valet. Andelen som anser att regeringskoalitionen har levererat i stor utsträckning är 15 procent.

Annons

På följdfrågan till de missnöjda väljarna om vilka områden de är mest missnöjda på svarar 35 procent drivmedelspriset, 23 procent svarar el/energi och 11 procent svarar miljö- och klimatfrågorna.

Undersökningen baseras på 1 281 intervjuer med röstberättigade personer under perioden 15-28 november.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons