Annons

Världscupen i Holmenkollen körs utan publik

På grund av spridningen av coronaviruset kommer helgens världscuptävlingar i skidor i Holmenkollen genomföras utan publik. Detta meddelar Oslo stad, enligt norska nyhetsbyrån NTB.
Skidor • Publicerad 5 mars 2020
Skidtävlingarna på klassiska stadion i Holmenkollen kommer att köras utan publik i helgen.
Skidtävlingarna på klassiska stadion i Holmenkollen kommer att köras utan publik i helgen.Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix/TT

Tävlingarna väntades locka runt 30 000 människor, som nu alltså får ställa in besöket på den klassiska anläggningen.

Efter flera dagars bedömning och övervakning av infektionsläget i den norska huvudstaden ska Norges nationella hälsomyndigheter ha landat i slutsatsen att det inte är säkert att så många människor samlas i Holmenkollen.

Annons

"Vi är särskilt bekymrade över situationen med stora folkmängder på tunnelbanan, i kombination med tidigare erfarenheter med hög alkoholkonsumtion i publiken. Vi måste göra allt vi kan för att minska spridningen av smittan så länge vi kan", säger Svein Lyngroth, kommunaldirektör i Oslos kommunfullmäktiges avdelning för äldre, hälsa och arbete, i pressmeddelandet.

56 personer har konstaterats vara smittade av coronavirus i Norge fram till lunchtid på torsdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons