Annons

Världsettan Werth kommer till Friends

Dressyrtävlingar av högsta klass väntar på nytt när det drar ihop sig till den årliga hästshowen i Friends arena.
Världsettan Isabell Werth har lämnat klartecken.
Ridsport • Publicerad 5 september 2019
Dressyrens världsetta Isabell Werth kommer till hästshowen i Friends arena. I augusti tog hon tre EM-guld i Rotterdam. Arklivbild.
Dressyrens världsetta Isabell Werth kommer till hästshowen i Friends arena. I augusti tog hon tre EM-guld i Rotterdam. Arklivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Werth är sportens ledande namn och briljerade nyligen vid ryttar-EM i Rotterdam. Där gjorde hon som i Göteborg 2017 – vann rubbet.

Tyskan inledde med att leda sitt lag till guld och följde upp med att vinna även GP-specialen och küren.

Annons

Det senare betydde hennes 35:e mästerskapsguld i EM, VM och OS.

Om det går som planerat tar hon med sig vinnarhästen Bella Rose till Sweden International Horse Show i Solna den 28 november–1 december.

"Vi är stolta över att kunna välkomna Isabell Werth och bjuda vår publik på dressyr på absoluta toppnivå", säger evenemangschefen Christin Ericsson i ett pressmeddelande.

Toppar dubbelt

Werth toppar världsrankningen dubbelt. Hon är etta med Bella Rose och tvåa med Weihegold. Dessutom innehar hon elfteplatsen med Emilio på den senaste rankningen.

Den 50-åriga tyskan har från och till dominerat dressyren under åtskilliga år. Hon har en god relation med den svenske stjärnan Patrik Kittel, något som har öppnat för att hon kommer till hästshowen igen.

Där har hon varit en trogen gäst i flera år.

Kittel, som tränar regelbundet hos Werth, är initiativtagare till Top 10-tävlingen, ett lyckat försök att locka några av världens främsta ekipage till Friends arena. Werth är mycket mån om dressyrsportens utveckling och efter förra årets seger hyllade hon arrangemanget.

Hyllar showen

– Jag gillar verkligen den här showen. Man får alltid en känsla här att ridsport är populärt och viktigt i Sverige. Det är mycket publik och en fin atmosfär, närmast elektrisk för både ryttare och hästar.

De högst placerade på dressyrens världsrankning är inbjudna till Top 10, men Patrik Kittel har rätt att dela ut wild cards till svenska ryttare.

Troligen kommer någon eller några av de färska svenska EM-bronsmedaljörerna att delta. Kittel, Therese Nilshagen, Antonia Ramel och Juliette Ramel såg till att det blev medalj i Rotterdam i augusti.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons