Annons
Nyheter

Varning för värmebölja i helgen

Den som längtar efter värme blir bönhörd i södra Sverige under helgen.
I nordöstra Småland och en del av Östergötland väntas det bli runt 30 grader varmt, vilket fått SMHI att utfärda en varning.
Väder • Publicerad 11 augusti 2022
Det väntas läge för sol och bad i södra Sverige under helgen – om det inte blir alldeles för varmt. SMHI utfärdar en värmevarning längs en del av östkusten. Arkivbild.
Det väntas läge för sol och bad i södra Sverige under helgen – om det inte blir alldeles för varmt. SMHI utfärdar en värmevarning längs en del av östkusten. Arkivbild.Foto: Marko Säävälä/TT

Högtrycket över södra Sverige håller på att förstärkas, enligt SMHI:s prognoser.

I landskapen längs Östersjön väntas det bli upp till 30 grader varmt från fredag och under resten av helgen.

Annons

Särskilt höga temperaturer väntas i norra och mellersta Kalmar län, och i sydöstra Östergötland. Där varnar SMHI för mycket varmt väder, cirka 30 grader, från fredag till söndag.

Varningen riktas särskilt till personer som har svårt att klara värme – och till vården, som kan få patienter med problem på grund av värmen.

Risken för skogsbränder är också mycket stor på många håll i södra Sverige.

I norra Sverige blir det svalare väder, framför allt på fredagen, med tidvis regn och hård vind i fjällen. På lördag avtar vinden i norr och det blir lite varmare, men också en del regnskurar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons