Annons
Nyheter

Varselvåg sveper över USA

Ekonomi • Publicerad 9 mars 2023
Twitters kontor i New York. Företaget är ett av flera inom techsektorn som tvingats till stora nedskärningar den senaste tiden. Arkivbild.
Twitters kontor i New York. Företaget är ett av flera inom techsektorn som tvingats till stora nedskärningar den senaste tiden. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/APTT

Antalet varsel om uppsägningar i USA uppgick i februari till 77 770. den högsta februarisiffran sedan finanskrisen 2009. Det visar den månatliga mätningen från arbetsförmedlingsföretaget Challenger, Gray & Christmas.

Varslen sker nu brett på arbetsmarknaden. För första gången på tio år rapporteras det varsel inom samtliga 30 sektorer som företaget bevakar, främst berörs dock techsektorn.

Annons

Ett flertal stora it-bolag som till exempel Facebooks moderföretag Meta har den senaste tiden meddelat kraftiga personalnedskärningar.

Jämfört med samma period föregående år har antalet varsel ökat med 410 procent, skriver företaget i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons