Annons

Vartannat teatersäte tomt i dansk coronaoro

Danmark • Publicerad 6 mars 2020
Det Kongelige Teater i Köpenhamn kommer att dra ned på antalet biljetter till varje föreställning. Arkivbild från en annan teater.
Det Kongelige Teater i Köpenhamn kommer att dra ned på antalet biljetter till varje föreställning. Arkivbild från en annan teater.Foto: Jan-Michael Stump/AP/TT

Det Kongelige Teater i Köpenhamn kommer inte att ställa in föreställningar, trots att statsminister Mette Frederiksen uppmanat arrangörer att avblåsa evenemang med fler än 1 000 deltagare med anledning av coronaviruset.

I stället kommer färre biljetter att säljas till varje föreställning vid teatern.

Annons

"Säkerheten och vår publiks och personals hälsa är väldigt viktig för Det Kongelige Teater, och vi följer därför situationen kring coronaviruset noggrant. Det Kongelige Teater följer naturligtvis alltid de officiella uppmaningarna från hälsomyndigheterna", skriver teatern på sin sajt.

För att minimera smittorisken kommer teatern att placera en åskådare på vartannat säte. Kunder med biljett till någon av teaterns föreställningar i mars ska kontaktas direkt.

Alla rundvisningar och gratis aktiviteter ställs in under resten av månaden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons