Annons
Nyheter

Veckans snackisar: Jakten på Jennifer bakom pizzan ”Jennifer special”

Här har vi samlat tre nyheter och reportage från den senaste veckan – snackisarna du inte får missa!
Sydöstra Skåne • Publicerad lördag 09:00

Pizzamysteriet: Vem är Jennifer bakom ”Jennifer special”?

Bilal Yerlikaya på Pizzaboden i Skurup, en av flera pizzerior som serverar ”Jennifer special”.
Bilal Yerlikaya på Pizzaboden i Skurup, en av flera pizzerior som serverar ”Jennifer special”.

När YA kartlägger sydöstra Skånes pizzamenyer finns det en specialbeställning som återkommer flera gånger: Jennifer special. Det är en djärv skapelse med gyros, skinka, bacon, ananas, lök och ”valfri sås”. Beställningen går att hitta på en handfull pizzerior i sydöst – och märkligt nog på en pizzeria i den lilla orten Mullsjö i Jönköpings län.

– Jag vet inte vem det är. Det måste vara kvar från den gamla ägaren, säger Bilal Yerlikaya på Pizzaboden i Skurup som har Jennifer special på menyn.

Annons

Ett telefonsamtal till pizzeria Triangeln i Ystad för oss närmare mysteriets lösning. Medarbetaren Fawzi berättar att när de drev pizzeria i Skurup var det en tjej som hette Jennifer som komponerade vad som skulle bli Jennifer special. Det här ska ha varit kring år 2006.

– Hon var stammis. Det var hennes specialbeställning.

Badal Sait på samma pizzeria är inte lika säker på storyn. Han minns i alla fall inte någon Jennifer. Men så har de också drivit mer än 20 pizzerior genom åren.

Tipsa oss!

Har du fått en egen special?

Är det du som är Göran, Roger eller Ronja bakom specialerna? Eller har du fått en annan beställning uppkallad efter dig? Mejla oss på webbredaktionen@ystadsallehanda.se

Efter Bonde söker fru: ”Överens om att inte bli ett par”

Olivia Åberg fick sin olivbonde Dino Choreftis. Men relationen rann ut i sanden, berättar hon.
Olivia Åberg fick sin olivbonde Dino Choreftis. Men relationen rann ut i sanden, berättar hon.

Inför tv-kamerorna vann 32-åriga Olivia Åberg från Simrishamn den grekiske olivbonden Dinos hjärta. När kamerafolket försvann dejtade de vidare, men livet ville annorlunda – de blev aldrig ett par.

– Jag hoppas inte folk blir allt för besvikna, men det blev inte vi, säger Olivia Åberg till YA.

När inspelningarna var över åkte hon hem till Sverige. Jobbet kallade på både henne och på Dino. Men efter att båda fått styr på sina vardagar efter det omtumlade äventyret, reste Olivia ner till Dino igen.

– Vi ville testa att dejta utan att regisseras. Vi träffades och visst klickade vi, men vi är för olika. Vi var ganska överens om att inte bli ett par.

Bröderna föder upp fisk på land

Bröderna Örian och Torgny Wedekull föder upp fisk på gården i Örum.
Bröderna Örian och Torgny Wedekull föder upp fisk på gården i Örum.Foto: Carl Johan Engvall

Det ser fortfarande ut som ett grisstall från slutet på 1970-talet på utsidan – Men alla grisar och inredningen till dem är borta. I stället står där 16 svarta kar med fiskar.

Det är bröderna Wedekull som i ett unikt pilotprojekt föder upp laxfisken regnbåge i sitt gamla grisstall.

– Vi har troligen världens första uppfödning av kallvattensfisk integrerat i lantbruket, säger Örian Wedekull.

Annons

Till hösten ska fiskarna ha växt färdigt, väga upp till två kilo vardera och levereras till Gårdsfisk för slakt. Omkring 15 ton fisk går då i väg och ska serveras på restauranger.

– Intresset är jättestort. Allt blev sålt så fort fiskarna var insatta – bara efter två telefonsamtal, säger Örian Wedekull.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons