Annons

Verk av Banksy stulet i Paris

Konst • Publicerad 3 september 2019
Ett av flera verk av Banksy, som dök upp Paris i juni förra året. Nu har ytterligare ett av dem stulits. Arkivbild.
Ett av flera verk av Banksy, som dök upp Paris i juni förra året. Nu har ytterligare ett av dem stulits. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Ett konstverk av den världsberömde gatukonstnären Banksy har försvunnit från sin plats utanför konstmuseet Centre Georges-Pompidou i Paris.

Målningen föreställer en maskerad råtta med verktygskniv och den dök förra sommaren upp på baksidan av en skylt som visade till museets parkeringsplats. Nu misstänker man att någon sågat ner hela skylten, som var täckt av plexiglas för att skydda målningen. Redan förra året stoppades ett försök att stjäla verket.

Stölden kommer drygt ett halvår efter att ett annat verk av Banksy försvunnit i staden. I januari skar någon ut en målning föreställande en sörjande flicka från en nödutgång vid konserthuset Bataclan – platsen där 89 personer miste livet under terrorattentaten hösten 2015.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons