Annons
Nyheter

Vildsint körning gav lång lista misstänkta brott

En bilförare i centrala Malmö vägrade stanna och körde ifrån polisen. Den flyende bilisten körde bland annat upp på en gångbana, var mycket nära att köra på människor och han misstänks nu för en rad brott.
Brott • Publicerad 12 mars 2023
En pojke född 2006 försökte fly från polisen i Malmö under söndagen. Arkivbild.
En pojke född 2006 försökte fly från polisen i Malmö under söndagen. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

– Personer har fått kasta sig åt sidan för att undvika att bli påkörda, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Föraren, en pojke född 2006, greps efter att bilen kraschat.

Annons

– Föraren kolliderade med någonting i anslutning till en skola i Sorgenfri. Sedan sprang flera personer från fordonet, bland annat föraren. De kunde omgående fångas av polis, säger Lundqvist.

Pojken misstänks för grov vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel, grov olovlig körning, smitning från trafikolycksplats och drograttfylleri.

Händelsen inträffade på söndagsförmiddagen. Varför en polispatrull ville kontrollera bilen är okänt.

– Rent generell har polisen en befogenhet att enligt trafikbrottslagstiftningen stoppa en bil för kontroll, men jag känner inte till skälet i detta fallet, säger Lundqvist.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons