Annons
Nyheter

Vill förhöra Secret Service om raderade sms

USA • Publicerad 16 juli 2022
6 januari-utskottet utreder stormningen av Kapitolium i fjol.
6 januari-utskottet utreder stormningen av Kapitolium i fjol.Foto: Doug Mills/AP/TT

Utskottet som utreder stormningen av USA:s kongressbyggnad Kapitolium den 6 januari i fjol vill förhöra Secret Service om de sms som säkerhetspoliser till dåvarande president Donald Trump uppges ha raderat.

Ordföranden Bennie Thompson säger i ett uttalande att utskottet "söker de relevanta textmeddelandena, såväl som alla efteråtgärdsrapporter som har utfärdats i alla divisioner av Secret Service som angår eller på något sätt berör händelserna den 6 januari 2021."

Beskedet kommer inte långt efter det att tillsynsmyndigheten för inrikes säkerhet (OIG) uppgett att meddelanden från den 5 och 6 januari 2021 ska ha raderats av Secret Service när stormningen började utredas. Secret Service, som ansvarar för presidentens livvaktsskydd, har tillbakavisat uppgifterna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons