Villa Lidköping höll undan i första semin

Villa Lidköping har tagit kommandot i semifinalen mot Bollnäs i SM-slutspelet i bandy.
Det första mötet lagen emellan blev dramatiskt – men slutade med hemmaseger, 5–4.
Bandy • Publicerad 7 mars 2020
Villa Lidköping vann med 5–4 i den första semifinalen mot Bollnäs. Arkivbild.
Villa Lidköping vann med 5–4 i den första semifinalen mot Bollnäs. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Villa Lidköping hade en betryggande ledning med 4–2 fram till den 92:a minuten. Då blev det plötsligt spännande igen.

Innan tilläggstiden var slut hade ytterligare tre mål fallit – men Villa Lidköping lyckades hålla undan. Tvåmålsskytten Christoffer Fagerström reducerade för Bollnäs till 3–4 på straff innan Johan Esplund, med sitt andra mål för matchen, gjorde 5–3.

Bollnäs hann skapa nerv ytterligare en gång efter att Jens Wiik reducerat till 4–5 när klockan stod på 94 minuter – men Villa Lidköping kunde hålla tätt den återstående tiden och vinna det första semifinalmötet.

Lagen möts igen på tisdag, då på Bollnäs hemmaplan.

I den andra semifinalen leder Edsbyn med 1–0 i matcher mot Sandviken. Nästa möte lagen emellan är på måndag.