Annons
Nyheter

Vinstras – men bättre än väntat av Getinge

Ekonomi • Publicerad 20 oktober 2021
Medicinteknikbolaget Getinge presenterar delårsrapport. Arkivbild.
Medicinteknikbolaget Getinge presenterar delårsrapport. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar en vinst före skatt på 1 052 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 1 841 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Trots vinstraset var resultatet bättre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en vinst före skatt på 908 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

Annons

Nettoomsättningen föll till 6 306 miljoner, från 7 976 miljoner kronor, medan orderingången steg till 7 079 miljoner, från 5 898 miljoner.

"Ordertillväxten är stark både i jämförelse med 2019 och 2020", konstaterar vd Mattias Perjos i en kommentar.

Den kraftiga nedgången i omsättning under tredje kvartalet förklarar han med att Getinge under tredje kvartalet i fjol hade rekordstora leveranser av ventilatorer.

"Jämfört med tredje kvartalet 2019 ökade omsättningen påtagligt, som ett resultat av en fortsatt hög efterfrågan på våra produkter", skriver Perjos.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons